Over ons

IPHC Huruma Children Restoration Home, zo heet ons tehuis officieel.

Ons tehuis geeft een thuis en een toekomst aan ruim 50 kinderen. Zonder dit gezinsvervangende t(e)huis zouden deze kinderen op straat zwerven en moeten leven van diefstal en bedelarij. De kinderen zijn tussen de 1,5 en 18 jaar oud.

Er zijn twee echtparen die de kinderen verzorgen en begeleiden in hun dagelijkse bezigheden en ze krijgen natuurlijk de steun vanuit Nederland.

Kijkt u ook even mee?

Onderwijs

Op dit moment volgen 25 kinderen het basisonderwijs, 25 kinderen zijn al bezig aan een vervolgopleiding.
Tevens wordt er nog support gegeven aan een aantal wezen boven de 18 jaar die werk hebben gevonden of studeren aan een universiteit.

Projecten

Met de financiële steun vanuit Nederland wordt niet alleen voor het dagelijks onderhoud gezorgd, maar worden ook belangrijke verbeteringen aan het tehuis gerealiseerd.

  • De badkamers en toiletten van de jongens en de meisjes zijn opgeknapt door de fooienpot van Café Averechts, welke de hygiëne ten goede komt.
  • Eind 2018 zijn er zonnepanelen geïnstalleerd, zodat het tehuis niet meer afhankelijk is van het stroomnet. Dit project is voor een heel groot deel door Steunstichting Deurman gefinancierd.
  • De slaapzalen zijn omgebouwd naar slaapkamers voor maximaal 4 kinderen, zodat zij meer privacy hebben. Ook heeft elke vleugel nu een woonkamer. Het meubilair bij de jongensvleugel is in het voorjaar van 2018 vervangen door nieuwe exemplaren.
  • Een grote wens van de manager Livingstone is begin 2018 ook gerealiseerd: een motorfiets, dit bekort zijn reistijden en maakt hem flexibeler om bijvoorbeeld de kinderen die een opleiding volgen in een andere plaats te kunnen bezoeken.
  • Brandbeveiligingsapparaten in het weeshuis. Deze maatregelen
    waren noodzakelijk vanwege de lokale regelgeving en met de grote brand in de slaapzaal van een paar jaar geleden nog in gedachten, zijn wij blij dat dit nu gerealiseerd is.
  • De aanleg van een aantal watertanks.
  • Opleiding metaalbewerking.

Wilt u hier ook in bijdragen dan kan dat natuurlijk. Voor maar 25 euro per maand geeft u één van onze kinderen al onderdak, voeding en onderwijs. Kortom een goede start voor de toekomst!

Wilt u doneren? Klik op onderstaande button en zie hoe u dat kunt doen.