Kenia-nieuwsbrief september 2018

Ongeluk

We beginnen deze nieuwsbrief met ongelukkig nieuws. Dit is Velma, zij zit op het voortgezet onderwijs, zij heeft in mei j.l. met de schoolbus een ongeluk gehad. De schoolbus raakte in de slip en 40 kinderen liepen verwondingen op. Velma moest worden opgenomen in het ziekenhuis vanwege de beschadiging aan haar linker oog en andere kleinere verwondingen.

Gelukkig is ze al weer aardig hersteld maar het is nog niet duidelijk of het gezichtsvermogen in het beschadigde oog weer volledig terug zal komen.
Op de foto hieronder staat Velma samen met Livingstone op Prayer day. Dit is een speciale bijeenkomst op school waar gebeden wordt voor de eindexamenkandidaten.

Ook Livingstone, de manager, heeft een ongeluk gehad met zijn motorfiets. Gelukkig is hij daarbij niet gewond geraakt, maar zijn motorfiets is wel dusdanig beschadigd dat wij momenteel bekijken of deze gerepareerd kan worden of dat er een andere oplossing moet komen.

Na een periode van uitzonderlijke droogte volgde een periode van extreem veel regenval in Kenia. Ook in Eldoret is er veel neerslag gevallen. Als gevolg daarvan is een deel van de gemetselde muur, die het kindertehuis beschermt, ingestort en daardoor hebben dieven hun slag kunnen slaan. Zij hebben bij de jongensvleugel ingebroken en daar een laptop gestolen. Ook hebben ze de opslagruimte van de metaalworkshop opengebroken en daar enkele elektrische gereedschappen meegenomen. Het is noodzakelijk dat deze muur weer zo snel mogelijk gerepareerd wordt om de veiligheid voor de kinderen en het personeel weer te garanderen.

Jaarverslagen

Het beschrijvend- en financieel jaarverslag 2017 staan weer online op onze site. Desgewenst kunnen deze ook aan u gemaild of toegestuurd worden.

Privacyverklaring

Privacy

Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Dit houdt in dat vanaf die datum dezelfde privacywetgeving geldt in de hele Europese Unie. Onze privacyverklaring is te vinden op onze site: www.kenia-project.nl

Afscheid van Ria

Ria de Vor heeft bijna 6 jaar deel uitgemaakt van ons bestuur. Haar binnenkomst was bijzonder: tijdens het Heksenfestijn van 2012, waar het Keniaproject ook een marktkraam had, toonde zij bij een bezoek aan ons duidelijk belangstelling voor het project en al gauw kwam ter sprake dat wij nog een vacature hadden. Heel snel besloot zij om mee te doen. Zij was de afgelopen tijd een betrokken bestuurslid dat meewerkte aan de vele activiteiten die voor het Keniaproject zijn georganiseerd. Wij danken haar voor haar inzet in de afgelopen jaren. Helemaal verdwijnt ze voor ons nog niet uit het zicht: zij heeft toegezegd waar nodig zo nu en dan hand- en spandiensten te verrichten. Daar zijn we natuurlijk blij mee.
Toch zouden we graag ons bestuur versterken met iemand die samen met ons meedenkt en –doet om de opvang van deze kwetsbare kinderen te continueren en waar mogelijk te verbeteren. Dus heeft u belangstelling, aarzel niet: wij informeren u graag! info@kenia-project.nl of 06-24680779.

Na beëindiging middelbare school

Als de kinderen van het weeshuis hun middelbare opleiding hebben afgemaakt komen ze feitelijk op eigen benen te staan, want zij zijn dan in de regel ouder dan 18 jaar en het is niet toegestaan om boven de 18 jaar is een kindertehuis te verblijven. Natuurlijk blijft er contact en kan het weeshuis zeker nog dienen als een veilig thuis. De meeste kinderen beschouwen Livingstone als hun tweede vader en houden contact.
George is natuurlijk het meest aansprekende voorbeeld, hij heeft zijn masters in de biochemie gehaald. Maar naast hem zijn er nog 7 anderen die aan de universiteit studeren. Allemaal heel divers, van IT tot biologie en ook allemaal aan diverse universiteiten in Kenia. Zij hebben een beurs van de overheid, die op basis van hun middelbare schoolresultaten toegekend is. Het is natuurlijk prachtig dat zij deze kans krijgen, zonder de support uit Oudewater hadden zij dit nooit gekund.
Verder studeren er nog 5 aan een voortgezette hogere beroepsopleiding. Drie daarvan volgen een opleiding in de financiële sector, één wordt opgeleid tot verpleegster en dan is er natuurlijk Elisabeth die een opleiding volgt tot food en beverage manager. Zij is door een donatie van een Ouderwaters echtpaar in staat gesteld om deze twee jarige opleiding te volgen. Shirleen is gediplomeerd onderwijzeres geworden en zij is getrouwd. Oliver is beroepsvoetballer en hij speelt in Mombasa. Drie anderen werken of in een winkel of als taxi driver.
Je mag dan ook wel stellen dat allen goed terecht gekomen zijn en dit dankzij uw steun!

Giften, klein en groot, zijn altijd welkom op IBAN bankrekening nr.:
NL48 RABO 0352 3693 45

Voor meer informatie inzake het kindertehuis en de Stichting Keniaproject verwijzen wij u graag naar onze website www.kenia-project.nl
De nieuwsbrief via de mail ontvangen? Stuur dan een e-mail naar info@kenia-project.nl

Het bestuur Stichting Keniaproject, Bas Vliegenthart, Gijs Metz, Frank Sangers en Esther Boer.

DEEL DIT BERICHT

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Andere berichten