IMG_3632

Kenianieuwsbrief maart 2024

Land in Eldoret

In oktober vorig jaar schreven wij al over de problemen met ons land in Eldoret. Wat speelde was dat de helft van het stuk grond dat eigendom is van het kindertehuis, bezet werd door anderen. Zij claimden het eigendom en zetten afrasteringen neer. Probleem is dat er in dit stuk van Eldoret geen kadaster functioneert. Toen Gijs in februari 2023 in Eldoret was is hij voor deze kwestie met Daniel bij de gouverneur op bezoek geweest voor steun. Toen wij begin dit jaar weer op bezoek waren schrokken wij want de landbezetters waren helemaal aan de rand stenen huizen aan het bouwen. Daniel heeft echter met veel moeite de registratie voor elkaar gekregen bij het kadaster (register index map nr. 243). Hiermee is hij naar de rechtbank gegaan en heeft een proces aangespannen tegen de bezetters. Dit heeft hij gewonnen, de uitslag kwam toen wij er waren afgelopen februari. Er moet nu nog wat geregistreerd worden en dan kan hij met behulp van de politie de mensen van het achterland verwijderen. Dat zal niet zo simpel gaan daar het ook halve criminelen zijn. Dus hebben wij maar voorgesteld dat hij in onderhandeling gaat om of het achterste bebouwde stuk land te verkopen aan de huidige bezetters of hun geld te bieden voor de in aanbouw zijnde huizen. Hopelijk wordt ook dit tot een goed einde gebracht en zijn wij vervolgens gevrijwaard van dit soort acties. Onze insteek is om het land te verkopen, dit daar het toch niet gebruikt gaat worden en het fors in waarde gestegen is. Wij houden u op de hoogte.

Restaurantactie

Op 14 maart jl. mochten wij voor de zesde keer het benefiet diner in Oudewater organiseren. Wat was het een genot om met zo velen samen te zijn en te genieten van al het heerlijks.
In totaal waren er 228 deelnemers en er werd een driegangendiner aangeboden voor € 40. Hiervan kwam € 21 ten gunste aan de stichting. Inclusief de extra ontvangen giften leverde dit ca. € 5.000 op!
Het geeft ons een warm gevoel dat zoveel mensen uit Oudewater en van ver daarbuiten de stichting omarmen.

Natuurlijk zijn we veel dank verschuldigd aan de vier restaurants die belangeloos meewerkte, fantastisch, tot volgend jaar!

Keniaborrel 13 april

Om u goed op de hoogte te houden organiseren wij een informatieve borrel zodat onze secretaris Gijs Metz verslag kan doen van het recente bezoek dat hij en zijn vrouw aan het kindertehuis in Eldoret hebben gebracht.
Er is gelegenheid om vragen te stellen en de bestuursleden te ontmoeten.
Op zaterdagmiddag 13 april 2024 bent u van harte welkom in de (let op: Nieuwe locatie!)

Ontmoetingskerk / Zalencentrum, Westsingel 2, 3421 TJ Oudewater.

15.00 uur Inloop, ca.15.30 uur Presentatie
16.30 uur Afsluitende borrel.
17.30 uur Einde.
Een hapje en een drankje staan voor u klaar.
Wij zien er naar uit om u te ontmoeten!

Wij houden graag rekening met uw komst, u kunt zich aanmelden via:
• mail: info@kenia-project.nl
• telefoon/Whatsapp: 06-24680779

Kroonjarenplan

Heeft u binnenkort iets te vieren?
Laat de kinderen in Kenia dan ook meevieren!
U kunt in plaats van cadeaus een bijdrage voor de Stichting Keniaproject vragen.
Wij helpen u graag met informatie over het tehuis.
Neemt u gerust contact met ons op!

Jaarverslagen

Het Beschrijvend– en financieel jaarverslag 2023 kunt u hier lezen.
Desgewenst kunnen deze ook aan u gemaild of toegestuurd worden

DEEL DIT BERICHT

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Andere berichten