Reunie kinderen

Kenia-nieuwsbrief september 2019

Wijnactie in samenwerking met Grandi Vini

Wijnwinkel Grandi Vini

Zoals in de vorige nieuwsbrief al werd gemeld wordt ook dit najaar weer een wijnactie gehouden. Onze ervaring met de wijnactie in 2017 was zodanig positief, dat een herhaling voor de hand lag. Ook Grandi Vini in Oudewater was direct enthousiast en verleent weer maximale medewerking. Dankzij deze sponsormedewerking zijn wij in staat u enkele goede wijnen aan te bieden tegen een aantrekkelijke prijs. Dankzij de sponsor “verdient” onze stichting op elke fles wijn die wordt verkocht een bepaald bedrag.

In de loop van oktober zult u via diverse media meer vernemen over de actie, met name over de wijnen die zijn geselecteerd en hoe u een en ander kunt bestellen. De wijnen zullen eind november worden geleverd, dus ruim voor de feestdagen. U ontvangt ook tijdig een extra nieuwsbrief met alle informatie over de actie.

Donateursborrel op 29 juni jl.

Met enige regelmaat organiseren wij een bijeenkomst voor onze donateurs. Onder het genot van een hapje en een drankje – vandaar dat we spreken over donateursborrel – worden de bezoekers geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen in het kindertehuis in Eldoret en over de bijdrage van onze stichting daarin. Dat doen we zeker steeds nadat iemand van het bestuur op bezoek is geweest in het tehuis. Op 29 juni was er weer een aangename ontmoeting met een groot aantal donateurs in de Hoeksteen, naast de Grote kerk. In februari zijn Gijs Metz en zijn vrouw Wil op bezoek geweest in Eldoret en tijdens de borrel deed Gijs verslag over hun bevindingen. Gijs had een mooie powerpoint presentatie voorbereid, maar helaas: de beamer deed het niet. Na het nodige gepuzzel met het apparaat deed Gijs uiteindelijk zijn verhaal met ondersteuning van zijn laptop. Niet ideaal, maar beter wat dan niets en het enthousiasme en de helderheid waarmee Gijs vertelde leidde toch tot een mooi overzicht van het reilen en zeilen van

het tehuis. Een hoogtepunt van hun reis was een reünie van jongeren die inmiddels het tehuis hebben verlaten, hun scholing hebben afgemaakt en nu zelfstandig leven en werken. Allen keken met veel plezier en dankbaarheid terug op hun jarenlange verblijf in het tehuis.

Wij zijn zeker van plan in de toekomst deze bijeenkomst van tijd tot tijd te organiseren.

De reünie van jong volwassenen die als kind zijn opgegroeid in het kindertehuis was een succes.
Het weerzien van elkaar en te horen hoe het een ieder was vergaan was heel mooi.

In het zonnetje…

Naast onze vaste sponsoren, waar wij heel blij mee zijn en waar we het liefst nog meer van zouden hebben, worden we ook verrast met diversen giften.

  • Mevrouw Zevenhuizen heeft een bundel uitgegeven met gedichten en korte verhalen geschreven door haar inmiddels overleden man Wim Zevenhuizen. Van de verkoop van elke bundel was een deel voor het Keniaproject en dat leverde een mooi bedrag op. Heel hartelijk dank!
  • Een jubilaris vierde zijn 70ste verjaardag en doneerde 700 euro. Heel bijzonder!

Overweegt u een actie of heeft u ook een jubileum te vieren en wilt u daarbij informatie verstrekken over de Stichting Keniaproject? Neemt u dan contact met ons op via info@kenia-project.nl.

Jaarverslagen

Het beschrijvend- en financieel jaarverslag 2018 staan weer online op onze site. Desgewenst kunnen deze ook aan u gemaild of toegestuurd worden.

Schenkingsovereenkomst

Vrijwillige bijdragen zijn voor ons werk in Kenia onmisbaar. Wij hebben de ANBI status, want wij voldoen volledig aan de eisen die gelden. Hierdoor kunt u uw een gift aan Stichting Keniaproject aftrekken van uw fiscaal inkomen. Hierbij geldt echter een drempelbedrag.

Indien u uw donatie vastlegt in een wederzijdse schenkingsovereenkomst voor een periode van minimaal 5 jaar, dan geldt dit drempelbedrag niet meer en kunt u uw gift volledig aftrekken van uw fiscaal inkomen.

Bijkomend voordeel voor de kinderen in Kenia is dat dit natuurlijk ook meer zekerheid voor hen biedt en het mogelijk maakt om langer vooruit te plannen.Om deze reden hebben wij een door de fiscus geaccepteerde schenkingsovereenkomst opgesteld. Heeft u hier belangstelling voor of wilt u hier meer over weten? Neemt u dan even contact met ons op via de mail: info@kenia-project.nl 

Giften, klein en groot, zijn altijd welkom op IBAN bankrekening nr.:

NL48 RABO 0352 3693 45

Voor meer informatie inzake het kindertehuis en de Stichting Keniaproject verwijzen wij u graag naar onze website www.kenia-project.nl
De nieuwsbrief via de mail ontvangen? Stuur dan een e-mail naar info@kenia-project.nl

 Het bestuur Stichting Keniaproject,  Bas Vliegenthart, Gijs Metz, Frank Sangers en Esther Boer.

DEEL DIT BERICHT

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Andere berichten