tmp-cam-2076183911294879343

Kenianieuwsbrief mei 2021

Hoe gaat het nu in Kenia

Begin maart ontvingen we dit bericht van Daniel, de directeur. Hieronder een gedeelte daaruit.

Groeten, liefde en gebeden uit Kenia,

Over de corona situatie in Kenia, de infecties waren eind vorig jaar gedaald maar in de laatste paar weken is het aantal besmettingen weer flink gestegen. De president heeft de natie toegesproken en heeft strengere maatregelen aangekondigd, zoals een avondklok voor het hele land, beperkingen voor samenkomen in het algemeen en voor bruiloften en begrafenissen en reizen. Er mogen geen politieke bijeenkomsten zijn voor de komende 60 dagen.

De minister van Gezondheid kondigde aan dat we nu in de derde golf zitten, de nieuwe variant van het virus is dodelijker is dan variant van de vorige golven van de covid pandemie.

Het hoofd van de St. Joseph High School in Kitale, waar onze zoon op school zit, is vorige week overleden aan Corona. Hij had last van vermoeidheid en kon moeilijk ademhalen, een paar dagen later overleed hij.

Eén van onze kinderen die op het voortgezet onderwijs zit (Plateau Girls High School) Dorcas Khamoji is door het corona virus besmetgeraakt. De afgelopen twee weken was de situatie heel erg maar nu voelt ze zich een klein beetje beter.

De scholen worden voor zeven weken gesloten, behalve voor de kinderen die in een examenjaar zitten. We hopen dat de kinderen in mei allemaal weer naar school mogen. Met mijn gezondheid gaat het goed, ik ben over mijn infecties heen. Ik besteed mijn tijd veel op de boerderij alhoewel de markt voor verkoop van de opbrengsten door de coronacrisis geruïneerd is.

Daniel heeft een trailer aangeschaft en een wateropslagtank van earthbags gemaakt bij de boerderij.

En gedeelten uit de mail van 19 maart:

We zitten nu zeker in de derde golf. De overheid probeert met strengere maatregelen ons te beschermen. Waarschijnlijk komt deze 3e golf uit Zuid Afrika door ons buurland Tanzania. De president van Tanzania is gisteren overleden aan corona. Over het vaccineren, het vaccin is goedgekeurd maar wordt alleen nog gegeven aan medisch personeel, politieagenten en leraren. De rest van de bevolking zal in een 2e fase gevaccineerd worden. Blijkbaar kan de overheid het zich niet veroorloven om de hele bevolking op dit moment te vaccineren.

Bedankt voor jullie inspanningen om fondsen te werven voor het kindertehuis ondanks de moeilijke omstandigheden.

Op dit moment hebben we 6 kinderen in het Foster Parents programma (pleegzorg). Zoals jullie weten promoot de overheid dit en ontmoedigt de opvang in kindertehuizen. Deze pleegouders ontvangen van ons een bijdrage voor de opvang van het kind. Waar we ook tegenaan lopen is dat de kinderen op het vervolgonderwijs die tijdens de schoolvakanties bij hun familieleden wonen daar door het sluiten van de scholen, door corona maatregelen, daar nu veel langer verblijven. 10 Gezinnen hebben wij financiële ondersteuning daarvoor gegeven. De uitgaven voor deze kinderen is doordoor flink gestegen. Ook hebben we voedingssupplementen voor de kinderen in het tehuis gekocht om hun immuniteit een boost te geven, dat lijkt wel te werken.

Blessings, Daniel.

De manager van het tehuis, Livingstone, laat in zijn bericht van 18 maart jl. weten dat hij het nog niet zo geweldig vindt gaan, de prijzen van de elementaire levensbehoeften stijgen, zo ook de brandstofprijs. De officiële corona besmettingen lopen op en hij maakt zich zorgen over het aantal mensen dat zich niet laat testen of naar het ziekenhuis gaat maar wel besmet thuis is.

Zijn gezondheid, hij heeft hartfalen, laat wel te wensen over maar is beheersbaar en is wel verbeterd sinds zijn laatste bezoek aan het ziekenhuis.  Hij groet u voor wat u teweegbrengt in het leven van de kinderen en de medewerkers van het tehuis.

Wikkelbedrijf Rijswijk BV

Wikkelbedrijf Rijswijk BV uit Driebruggen staat al 50 jaar garant voor levering, onderhoud, reparatie en service van elektromotoren, generatoren, ventilatoren, pompen en motorreductoren.

Co en Dineke Rijswijk wilden begin dit jaar het jubileum groots vieren, maar de corona maatregelen maakten dit onmogelijk. Via oa. de IJsselbode liet Rijswijk weten dat het budget beschikbaar gesteld werd voor goede doelen. Hierop hebben wij gereageerd met een aanvraag voor een nieuwe gebruikte motorfiets voor Livingstone. Daarmee bezoekt hij oa. de uitwonende kinderen bij pleeggezinnen en de studenten op de voortgezet onderwijs die op kostschool zitten. Zijn vorige motor was tot zijn grote schrik gestolen! En wij zijn samen met Livingstone zeer verheugd te kunnen melden dat wij geld mochten ontvangen van Wikkelbedrijf Rijswijk voor de aanschaf van een motor!! Livingstone laat er een alarm opzetten, waardoor diefstal een stuk moeilijker gemaakt wordt.

Foto’s voor Kenia

Al verschillende keren mochten wij van fotograaf Jaap de Wit een kist met een vijftigtal foto’s in een passe-partout neerzetten als we een activiteit of bijeenkomst hadden.

Nu heeft de heer de Wit deze foto’s aan ons overgedragen.

Wij bedanken hem heel hartelijk voor deze gift!

Via onze site zullen we een wisselende selectie laten zien. Mocht u belangstelling hebben dan kunt u de foto’s natuurlijk eerst even komen bekijken of als het weer mogelijk is bij een activiteit. De foto’s in een passe-partout en tegengeplakt (maat 40×50) zijn niet ingelijst. Maar het is een gangbare lijstmaat die bijvoorbeeld bij de HEMA te koop is. Er zitten ook opnamen bij van zo’n 30 jaar terug. Het zijn meest zwart-wit opnamen afgedrukt nog in het analoge tijdperk in zijn eigen donkere kamer.

Wij verkopen deze foto’s voor 10 euro per stuk.

DEEL DIT BERICHT

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Andere berichten