facebook_1631627617479_6843542242504192074 (1)

Kenianieuwsbrief september 2021

Gang van zaken in Kenia

Ook Kenia lijdt onder de corona pandemie. Er zijn diverse lock downs afgeroepen en er is ook een tijdlang een avondklok vanaf vroeg in de avond geweest. En dat verder zonder enige ondersteuning van de overheid. Het kindertehuis is er tot op heden wonderwel goed door heen gekomen. Geen corona gevallen tot nu toe. Nu blijven alle kinderen op het eigen terrein, waar zij zich goed kunnen vermaken. Enerzijds hebben zij daar de ruimte, zij hebben elkaar en verder speelt natuurlijk mee dat de kinderen geen hoge eisen hebben en snel tevreden zijn. Ook de scholen hebben diverse lock downs gekend, maar nu is iedereen weer naar school. Met uiteraard de nodige risico’s want de vaccinatie graad in Kenia ligt rond de 1%. Daniel heeft als hoge uitzondering in mei een eerste vaccinatie gekregen, echter voor de tweede prik is tot op heden geen entstof voorhanden. Je schaamt je gewoon dat wij in het westen bijna alle vaccins opkopen!

M.b.t. het middelbaar onderwijs kunnen wij weer 5 geslaagden melden, waarvan 2 met dusdanige goede cijfers dat zij naar de universiteit mogen en de andere 3 gaan naar het hoger beroepsonderwijs. Hopelijk kunnen wij een sponsor vinden voor de kinderen die de komende jaren naar het middelbaar onderwijs gaan. Want de bevriende stichting die meer dan 10 jaar dit bekostigd heeft, is zijn doelen aan het verleggen waardoor de ondersteuning naar ons toe afloopt. Wij proberen een deel van de kosten te betalen uit de opbrengsten van de landbouw en de overige activiteiten, maar dat valt nog niet mee. Voor de meisjes leerlingen is er trouwens al wel een sponsor gevonden, nu nog voor de jongens. Wij begrepen van Livingstone dat eind deze maand er wellicht vaccins beschikbaar zouden komen uit het sponsorprogramma van de UN. Hopelijk brengt dat wat verbetering in de tot nu toe schrijnende situatie. Wij houden u geïnformeerd.

Wijnactie najaar 2021

Ook dit voorjaar kon er door de coronamaatregelen geen restaurantactie georganiseerd worden maar gelukkig kunnen wij door de medewerking van Grandi Vini dit najaar wel weer de wijnactie organiseren! De voorbereidingen daarvoor zijn in gang gezet en via diversen kanalen en een speciale “Wijnactie nieuwsbrief” informeren wij u later over de wijnen en hoe u deze kunt bestellen. Wij hopen dat deze actie net zo succesvol zal zijn als vorig jaar!

Wijnwinkel Grandi Vini

Jaarverslagen 2020

Het beschrijvend- en financieel jaarverslag 2020 staan online op onze site, www.kenia-project.nl. Desgewenst kunnen deze ook aan u gemaild of toegestuurd worden.

In het zonnetje..

Ria Hengeveld van de Hof van Kairos, kleinschalig retraitecentrum in het buitengebied van Winterswijk, maakte voor haar 65e verjaardag gebruik van het Kroonjarenplan. Dit leverde het mooie bedrag van € 415 op.

Wilt u ook bij de viering van een kroonjaar giften vragen t.b.v  het Keniaproject? Informeer dan wat wij u kunnen bieden als support.

Schenkingsovereenkomst

Vrijwillige bijdragen zijn voor ons werk in Kenia onmisbaar. Wij hebben de ANBI status, want wij voldoen volledig aan de eisen die gelden. Hierdoor kunt u uw een gift aan Stichting Keniaproject aftrekken van uw fiscaal inkomen. Hierbij geldt echter een drempelbedrag.

Indien u uw donatie vastlegt in een wederzijdse schenkingsovereenkomst voor een periode van minimaal 5 jaar, dan geldt dit drempelbedrag niet meer en kunt u uw gift volledig aftrekken van uw fiscaal inkomen.

Bijkomend voordeel voor de kinderen in Kenia is dat dit natuurlijk ook meer zekerheid voor hen biedt en het mogelijk maakt om langer vooruit te plannen. Om deze reden hebben wij een door de fiscus geaccepteerde schenkingsovereenkomst opgesteld. Heeft u hier belangstelling voor of wilt u hier meer over weten? Neemt u dan even contact met ons op via de mail: info@kenia-project.nl

DEEL DIT BERICHT

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Andere berichten