facebook_1639294926064_6875701265571374624

Kenianieuwsbrief december 2021

Nieuws uit Kenia

Ook in Kenia blijft de situatie rond Covid 19 zorgelijk. Betrouwbare cijfers ontbreken, maar Livingstone gaat ervan uit dat de besmettingsgraad hoog is. De vaccinatiegraad is nog steeds bedroevend laag en zal denken wij niet boven de 5% uitkomen. De scholen zijn weer enige tijd open daar voortdurende sluiting kennelijk geen optie meer is. En dat leidt wel tot problemen, want ook in Kenia zijn er rellen uitgebroken en wel op sommige middelbare scholen. Daar is geplunderd en er zijn scholen in brand gestoken. De overheid heeft hard ingegrepen en de daders worden gestraft.

De afbeelding is een spotprent n.a.v. de rellen op de scholen uit de Daily Nation van 09/11/2021.

Gelukkig gaat al deze onrust aan de kinderen van het kindertehuis voorbij. Ook zijn er nog steeds geen coronabesmettingen. Livingstone verwacht dat er uiteindelijk een vaccinatieplicht gaat komen, maar dan moeten er wel eerst voldoende vaccins voorhanden zijn. Wat verder zorgen baart is het feit dat er volgend jaar verkiezingen zijn en er nu al politieke meetings zijn, die mogelijk het aantal besmettingen fors zullen doen toenemen. Livingstone is hier zeer bezorgd over en maakt stevige verwijten richting politiek dat die in deze de verkeerde keuzes maakt.

Kortgeleden is er een meisje in het kindertehuis geplaatst dat seksueel misbruikt was. De dader is gepakt en zit in het gevang. Zijn rechtszaak loopt nog. Met het meisje gaat het allengs beter, vertelde Livingstone. Helaas ook dit soort zaken gebeuren in Kenia, maar mooi dat wij een veilige haven kunnen bieden.

Met het verbouwen van groente en het telen van fruit gaat het goed. Probleem is echter dat de prijzen laag zijn, want er is geen geld meer onder de gewone mensen.

Het kindertehuis kent deze problemen niet, door de ondersteuning uit Nederland zijn er geen tekorten. Wat nog wel een probleem is de financiering van de studie van de scholieren in het middelbaar onderwijs. Hiervoor is nog geen vervangende sponsor gevonden. Dit schooljaar wordt het deels vanuit Kenia bekostigd maar ook onze stichting draagt aan de kosten bij. Dat kunnen wij echter niet lang volhouden, te meer daar ook bij ons de opbrengsten onder druk staan door bijvoorbeeld het niet doorgaan van het benefietdiner in zowel 2020 als in 2021.

Wijnactie: opnieuw een succes!

Het is langzamerhand een traditie geworden: de wijnactie van het Keniaproject in het najaar. Zo ook dit jaar. In november vroegen wij door middel van verschillende media en het benaderen van eigen netwerken aandacht voor deze actie. Daarnaast was er een wijnproeverij in de Hoeksteen op zaterdagmiddag 20 november, die – ondanks de coronarestricties – toch nog zo’n 30 bezoekers opleverde. Heel belangrijk was dat Grandi Vini in de persoon van Bernard Tesink en zijn team opnieuw volledige en enthousiaste medewerking verleende. De dochter van Bernard zelf was verantwoordelijk voor een goed verloop van de wijnproeverij. Dat verliep prima. Op zaterdag 4 december kon het grootste deel van de wijnen worden thuisbezorgd bij degenen die besteld hadden. En dat waren er velen.

De opbrengst van de wijnactie was € 4.006,= , een recordbedrag! Wij willen graag allen die mee hebben gedaan met deze actie heel hartelijk danken. Het geld zal zeker goed worden besteed!

Wijnwinkel Grandi Vini

In het zonnetje...

Wereldwinkel Oudewater stuurde ons een mail:

 “Wij, als Wereldwinkel Oudewater, hebben de afgelopen periode goed kunnen draaien en vinden het fijn om jullie daarin te laten delen. We willen jullie daarom graag een donatie doen van € 1.000,=”

..Dat zijn berichten waar we even stil van worden…Fantastisch!!

Perenverkoop

Het stalletje stond ook dit jaar weer in Papekop. De verkoop van peren heeft met een gift in totaal 100 euro opgebracht. Weer een mooi bedrag!

Het 50 Jarig huwelijksjubileum van de heer en mevrouw van Vliet                                                                    bracht een prachtig bedrag op van € 625,=!

Wij wensen u fijne feestdagen en een voorspoedig 2022 toe en danken u voor de support in 2021 !

Het bestuur Stichting Keniaproject, Bas Vliegenthart, Gijs Metz, Frank Sangers en Esther Boer.

DEEL DIT BERICHT

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Andere berichten