IMG_2783

Kenianieuwsbrief mei 2022

Nieuwe sponsor voortgezet onderwijs

Wij zijn zeer verheugd te kunnen melden dat er nieuwe sponsor is voor de kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan. Per jaar zijn dat rond de 7 à 8 kinderen die na hun toelatingsexamen naar de secondary school kunnen. Deze momenteel nog 4-jarige opleiding (het schoolsysteem gaat veranderen) op basis van een kostschoolsysteem wordt met ingang van 2022 voor tenminste 2 jaar gesponsord door de MWH Foundation uit Snelrewaard. Dat wil zeggen dat wij de toezegging hebben dat de kinderen die starten met hun opleiding in 2022 en 2023 de volledige 4 jaar ondersteund zullen worden.

Per jaar komt dit neer op rond de € 24.000 en de totale toezegging bedraagt € 96.000. Na deze 2 jaar zal er geëvalueerd worden over de mogelijke verdere ondersteuning in de toekomst.

De foto‘s dateren van voor corona en laten een recreatielokaal en slaapzaal zien van het voorgezet onderwijs.

De missie van MWH Foundation (ANBI erkend) is:

Werken aan een rechtvaardiger verdeling van welvaart over de mensheid met inachtneming van een verantwoord gebruik van de natuurlijke hulpbronnen.

De MWH Foundation wil deze missie verwezenlijken door projecten te ondersteunen en te ontwikkelen die gericht zijn op:

  1. het stimuleren van economische ontwikkeling;
  2. het creëren en financieren van mogelijkheden om mensen een eerste stap te kunnen laten zetten uit de “armoedeval”;
  3. het vergroten van de bewustwording (in de ontwikkelde wereld) van de noodzaak tot een rechtvaardiger verdeling van welvaart in de wereld.

Naast deze drie hoofddoelen ondersteunt MWH Foundation incidenteel ook culturele projecten.                                                                                                                      De stichting heeft momenteel een aantal projecten in Oeganda, het buurland van Kenia.

Gang van zaken in Kenia

In Kenia is de Covid ook op zijn retour. Er zijn beduidend minder besmettingen en ook is ons niets bekend over mogelijke varianten. Gedurende de afgelopen periode is het kindertehuis gelukkig gevrijwaard van corona. Wel is men bevreesd dat er weer meer besmettingen komen door de verkiezingsbijeenkomsten die nu weer volop gehouden worden. Tevens is er angst voor onrust met gewelduitbarstingen. De verkiezingen zijn in september dus het blijft nog even spannend.

Op 1 mei zijn de scholen weer begonnen met een nieuw schooljaar. Het voortgezet onderwijs (secondary school) wordt momenteel door 23 kinderen van het kindertehuis gevolgd. Begin dit jaar hebben 7 kinderen eindexamen gedaan en met goede resultaten!  

2 kinderen mogen naar de universiteit en 1 naar het hoger beroepsonderwijs. Dit op basis van de resultaten van 5 kinderen want merkwaardig genoeg zijn de examenuitslagen van 2 kandidaten nog niet ontvangen.

Ook in Kenia kampt men met erge droogte. Gelukkig is er wel wat regen gevallen en daar heeft men direct gebruik van gemaakt om mais in te zaaien. Nu maar hopen dat de regen blijft komen.

Gijs Metz

Jaarverslag 2021

Op de website kunt u het jaarverslag 2021 van onze stichting vinden. De belangrijkste punten daaruit zijn:

  • we zijn er nog niet in geslaagd aanvulling van ons bestuur te vinden (n.b. het lijkt erop dat we binnenkort goed nieuws op dit punt kunnen melden);
  • het tehuis is tot nu toe wonderwel goed door de coronacrisis gekomen: er zijn in het tehuis geen gevallen van coronabesmetting opgetreden;
  • de financiering van kinderen die voortgezet onderwijs volgen is voorlopig veiliggesteld;
  • de geldwerving is in 2021 bevredigend verlopen, ondanks dat het benefietdiner opnieuw niet kon doorgaan. Het jaar werd met een klein positief saldo afgesloten.

Bas Vliegenthart

Foto’s voor Kenia

Via onze site laten we een wisselende selectie zien van foto’s gemaakt door de heer de Wit.                                                                                                                              Wij verkopen de foto’s voor 10 euro per stuk. Mocht u belangstelling hebben dan kunt u de foto’s natuurlijk eerst even komen bekijken. Ook zijn ze te zien bij een activiteit als het weer mogelijk is. De foto’s zitten in een passe-partout en zijn tegengeplakt (maat 40×50). Het is een gangbare lijstmaat die bijvoorbeeld bij de HEMA te koop is. Er zitten ook opnamen bij van zo’n 30 jaar terug. Het zijn meest zwart-wit opnamen afgedrukt nog in het analoge tijdperk in zijn eigen donkere kamer.

Overweegt u een actie of heeft u een jubileum te vieren en wilt u daarbij informatie verstrekken over de Stichting Keniaproject?                                                          Neemt u dan contact met ons op via info@kenia-project.nl.

De nieuwsbrief via de mail ontvangen? Stuur dan een e-mail naar info@kenia-project.nl

Giften, klein en groot, zijn altijd welkom op IBAN bankrekening nr.:   NL48 RABO 0352 3693 45

DEEL DIT BERICHT

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Andere berichten