facebook_1662659206700_6973698161302298251 (2)

Kenianieuwsbrief september 2022

Gang van zaken in Kenia

Afgelopen maand was de belangrijkste gebeurtenis in Kenia de presidentverkiezing. Vraag was of deze ordelijk zou verlopen en of er geen geweld zou uitbreken. Daniel meldde ons al dat er in Eldoret voorafgaande aan de verkiezingen diverse ongeregeldheden waren. En helaas verliepen de verkiezingen niet geheel ordentelijk en won één kandidaat William Ruto nipt met iets meer dan 50% wat door de andere kandidaat betwist werd. Vier van de zeven leden van de kiescommissie vonden het proces niet transparant genoeg en onderschreven de uitkomst niet. De verliezende kandidaat Raila Odinga is naar het Hooggerechtshof gestapt om de verkiezingsuitslag ongeldig te laten verklaren. Zijn beroep werd door het hof verworpen. William Ruto legt naar verwachting op 13 september de eed af. Gelukkig zijn verdere gewelddadigheden tot nu toe uitgebleven zo meldde Livingstone ons.

Met Livingstone’s gezondheid (hartfalen) gaat het gelukkig beter. Hij is weer actief. De kinderen zijn allemaal weer naar school en het gewone Keniaanse leven is weer op gang gekomen. Er is nog wel Covid maar niet erg prominent waardoor er geen lock downs zijn. De mais is ingezaaid. Mais is een belangrijke component van de dagelijkse voeding, daar maken zij een soort pap van die Ugali genoemd wordt. De Oekraïense tarwe is voor de meer welgestelden.

Bruiloft

Eén van de meisjes die in het kindertehuis is opgegroeid, Felistus Rubanda is getrouwd en haar huwelijk is ingezegend door Daniel. Na haar universitaire studie is ze gaan werken voor een niet-gouvernementele organisatie (NGO) in Uganda. Op dit moment werkt ze aan haar masters degree in business administration MBA. Haar man Yves Iraguha werkt als computersoftware engineer bij een Australisch bedrijf.

Daniel mocht ook de 1ste zoon van Dennis en Lindsay zegenen.  Ook Dennis is opgegroeid in het Huruma Kindertehuis en heeft met hulp van de stichting zijn rijbewijs kunnen halen. Hij werkt nu als chauffeur voor een olietransportbedrijf.

Gift Wereldwinkel Oudewater

Twee van onze geslaagden van het middelbaar onderwijs, Amos en Jabeth, zijn toegelaten op de University of Eastern Africa in Kenia om computer-sience software enginering te gaan studeren. Als zij deze studie voltooid hebben is er een zeer grote kans op een baan, want studenten van deze studierichting zijn zeer gewild. Op basis van hun goede middelbare schoolresultaten verstrekt de overheid hen beiden een beurs. Maar daar is niet het collegegeld bij inbegrepen. Dus moest men naarstig op zoek naar een sponsor. Stichting Wereldwinkel Oudewater heeft recent een bedrag ter beschikking gesteld waaruit het collegegeld voor deze 2 studenten betaald kan worden. Amos en Jabeth kunnen zo werken aan een goede toekomst, hetgeen zowel past in de doelstellingen van het Keniaproject als van de Wereldwinkel.

Nieuw bestuurslid

Wij zijn heel blij dat wij kunnen melden dat wij een nieuwbestuurslid hebben gevonden! De komende maanden zullen wij gebruiken als een soort van inwerkperiode en in één van de komende nieuwsbrieven zal hij zich aan u voorstellen.

Wijnactie november 2022

Ook dit voorjaar kon er door de coronamaatregelen geen restaurantactie gehouden worden maar gelukkig kunnen wij door de medewerking van Grandi Vini dit najaar wel weer de wijnactie organiseren! De voorbereidingen daarvoor zijn in gang gezet en via diversen kanalen en een speciale “Wijnactie nieuwsbrief” informeren wij u later over de wijnen en hoe u deze kunt bestellen. Wij hopen dat deze actie net zo succesvol zal zijn als vorig jaar!

Wijnwinkel Grandi Vini

In het zonnetje...

Wil Veldhuizen maakte voor haar 70ste verjaardag gebruik van het Kroonjarenplan. Dit leverde het fantastische bedrag van € 2.195,=  op!

Wilt u ook bij de viering van een kroonjaar giften vragen t.b.v het Keniaproject? Informeer dan wat wij u kunnen bieden als support.

Livingstone met de meisjes die klaar staan om naar de middelbare school te gaan.

DEEL DIT BERICHT

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Andere berichten