IMG-20221202-WA0007

Kenianieuwsbrief december 2022

Nieuws uit Kenia

Van Daniel hoorden wij dat Kenia voor wat betreft Covid in de 7e golf zit en dat er weer heel wat mensen ziek zijn. Maar hij heeft hoop dat het snel verbetert. Bovendien is het ook hier de milde variant.

Verheugend is het om te zien dat er uit diverse activiteiten opbrengsten komen. Hoewel bescheiden levert zowel de metaalbewerking als het bakken van stenen wat op. En ook het verbouwen van groente en fruit levert een bijdrage. Naast het verbouwen voor eigen gebruik was er dit jaar al een opbrengst van € 715,= uit het telen van passievruchten. Dat was veelbelovend maar helaas kwamen er na de eerste oogst parasieten in de planten waardoor de volgende oogsten mislukten. Het blijft vallen en opstaan, nu wil Daniel op dat stuk land gras gaan verbouwen waarvan hij het zaad wil verkopen aan boeren in de omgeving. Volgens Daniel is het zeer rendabel.

Ook is er met financiële hulp van People to People uit Engeland een visvijver gebouwd waaruit na 6 maanden voor € 1.000 vis is verkocht. Momenteel wordt er uitgebreid met 2 extra vijvers. Bovendien wil Daniel ook kijken of hij zelf visvoer kan produceren. Dus weer plannen genoeg en Daniel is momenteel enthousiast bezig deze verder uit te werken

Benefietdiner in 2023

In 2023 komt er na 3 jaar weer een benefietdiner!                                                                                                                                                                                              Deelnemende restaurants zijn Hex, 3Keuken&Bar, Broeck en Lumière in Oudewater. Reserveer alvast 30 maart 2023 in uw agenda. Verdere informatie volgt in de komende nieuwsbrieven.

Wijnactie had weer een mooie opbrengst

Ook dit jaar was er weer een wijnactie. Hard nodig, want het traditionele benefietdiner in het voorjaar kon vanwege corona opnieuw niet doorgaan. In november vroegen wij door middel van verschillende media, kerken en het benaderen van eigen netwerken aandacht voor deze actie. Daarnaast was er een wijnproeverij in de Hoeksteen op zaterdagmiddag 19 november, die flink wat bezoekers en daarmee bestellingen opleverde. Opnieuw werden we op enthousiaste wijze gesteund door de sponsor Grandi Vini uit Oudewater. Samen met Bernard Tesink was eerder al een mooie selectie wijnen vastgesteld. Deze selectie bestond voor een klein deel uit in vorige jaren gevoerde en populaire wijnen en verder ook uit nieuwe wijnen uit Spanje, Duitsland en Italië. De wijnproeverij werd op deskundige wijze vormgegeven door Bernards dochter Denise en later door zijn echtgenote Larissa. Petje af voor hun inzet.

20221119_144941

De wijnen werden vroeg in de ochtend van 3 december door Grandi Vini geleverd en het grootste deel van de bestellingen kon nog die dag worden rondgebracht. Het restant volgde in de week daaropvolgend.

Uiteindelijk heeft de actie, inclusief giften, ruim € 4.600 opgeleverd, opnieuw een recordopbrengst. Alle deelnemers van de actie worden hartelijk bedankt voor hun bijdrage aan het succes. Tot volgend jaar maar weer.

Nieuw bestuurslid stelt zich voor

Mijn naam is Nico de Groot en samen met Carla wonen wij sinds juni 2021 in Oudewater na ca. 60 jaar in Weesp te hebben gewoond. Ik ben gepensioneerd en heb me in het verleden met name beziggehouden met risicomanagement en interne controle. Medio dit jaar kreeg ik van Bas de vraag of ik iets wilde betekenen voor de Stichting Keniaproject.

Het kindertehuis in Eldoret biedt kinderen een veilige omgeving en een toekomst. Dat is wat mij aanspreekt, wij hebben onze twee dochters dit ook mogen bieden en het is iets wat je alle kinderen gunt. Ik wil me daarom graag inzetten om het gedachtegoed van Teus en Leny voort te zetten, wetende dat zovelen uit Oudewater en omgeving het project ondersteunen. De afgelopen maanden heb ik mogen meedraaien in het bestuur en ervaren dat dit een enthousiast en proactief bestuur is. Tijdens de wijnactie heb ik verschillende donateurs ontmoet en verhalen over Teus en Leny gehoord.                                                                          Dit bevestigt mijn goede gevoel en ik hoop nog velen van u te ontmoeten, bijvoorbeeld tijdens het benefietdiner eind maart 2023. Laten we met elkaar zorgen voor de kinderen in het kindertehuis in Eldoret!

In het zonnetje...

  • De perenverkoop heeft samen met een gift € 100,=  opgebracht, een mooi resultaat.
  • Alle mensen die geen wijn hebben gekocht maar wel een bijdrage hebben overgemaakt. Heel hartelijk dank!

Schenkingsovereenkomst

Vrijwillige bijdragen zijn voor ons werk in Kenia onmisbaar. Wij hebben de ANBI status, hierdoor kunt u uw een gift aan Stichting Keniaproject aftrekken van uw fiscaal inkomen. Hierbij geldt echter een drempelbedrag. Als u uw donatie vastlegt in een wederzijdse schenkingsovereenkomst voor een periode van minimaal 5 jaar, dan geldt dit drempelbedrag niet meer en kunt u uw gift volledig aftrekken van uw fiscaal inkomen. Heeft u hier belangstelling voor of wilt u hier meer over weten? Neemt u dan even contact met ons op via de mail: info@kenia-project.nl

Wij wensen u fijne feestdagen en een voorspoedig 2023 toe en danken u voor de support in 2022 !

DEEL DIT BERICHT

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Andere berichten